10.01.23

Hmm.. Jag känner fortfarande av torsdagens utgång :S Inte kul, inte kul alls.. Kanske beror det på att det inte blev så mycket sovit, kan så vara. Det var i alla fall väldigt trevligt. Förfest hemma hos Ängelholmaren, trots att denna varit sjuk i veckan. Ibland får man ställa upp för laget!! Vi mötte sedan upp alla andra på vasaplatsen för att ge oss ut på barrunda. Så mycket till runda blev det väl inte kan jag ju säga för vi var bara på 2 ställen. Lite för trött igår morse för att gå och lyssna på ännu mer information så stannade kvar i sängen så länge som klockan tillät och gick sedan på föreläsningen vi hade med Urban Herlitz.. Hann inte få i mig så mycket mer än en banan till frukost så var rätt så hungrig men det blev rätt stressigt så hann inte köpa något. Grejen var bara att vår föreläsare var ca 30 min försenad så jag hade mycket väl hunnit..
Kände mig inte alls så bakfull på dan, det slog mig istället när jag var hemma hos Linn och Hamid runt 3. Sedan dess har det hållt i sig. Är väl inte så farligt nu men det känns ju lite jobbigt måste jag säga!

Var egentligen tänkt att jag och Gustav skulle kolla på let's dance och käka mat men det var kalas hemma hos hans föräldrar för Stina, hans syster, så vi drog dit istället. När vi kom dit insåg jag att det var mer än dom vanliga kalasen där det bara är familjen och god mat utan det var även Stinas kompisar ifrån lite varstans, dels 3 engelsmän.. Det vara bara att bita ihop och le :)
Vi stannade inte superlänge och väl hemma stupade jag i säng.

Blev även inbjuden på den riktiga födelsedags festen ikväll men får se hur det blir. Jag hade liksom bestämt mig för att dra ner lite på festandet nu eftersom detta året har varit ganska berikat med alkohol. Jag sa att jag kunde komma och agera chaufför men jag vet mycket väl att det inte brukar gå så bra :)
Dessutom har jag väldigt mycket jag ska hinna med känner jag. Packa ihop mina grejer inför flytten nästa helg, har 3 böcker att läsa tills seminariumet på fredag (det är inte dom lättlästa böckerna måste jag ju säga), hämta min blivande soffa och tänkte hinna umgås med Kristin också. Gahh är det konstigt att man får magkatarr!!!

Angående skolan så känns det lovande måste jag säga. Trevliga människor, intressanta föreläsningar och Göteborg. LÖV IT!!


10.01.20

Ett kort litet inpass om dagen för jag har bestämt mig att jag måste gå till sängs efter 23.30. Dvs om en minut!!

Presentation och information i skolan, mys med mina favoriter på PAS, inköp av nya skor :P Det var faktiskt tvunget för de stövlarna jag hade med mig hit läckte in och var gamla.

Skulle tills imorn läsa ca 700 000 sidor i Socialt Arbete - En grundbok och jag kan ju säga att jag läste ett av alla kapitel och det tog ca 3 timmar. Satt med uppslagsverket i högsta hugg och läste endel meningar 1000 ggr. Kanske har något litet av detta fastnat i mitt huvud, jag kommer säkert läsa det några gånger till innan denna kursen är slut. 24 mars är det inlämning av hemtentan.

Nu var visst klockan 23.33, bäst att dra sig. Blir nog uppdat först när jag kommer hem på fredag eftersom det är VASALOPPET imorn.. :D



 - Jag vill bara säga lycka till!

10.01.19

Den ultimata studenten. Är det jag det? Jag hade väl någon vision om att det skulle bli jag i alla fall men då kan man ju också fråga sig: "Vad är den ultimata studenten?" Enligt vissa är det kanske den som kan kombinera alla fester med pluggandet bäst, eller den som inte festar alls utan viger sitt liv åt studierna. Jag skulle nog tro att det finns lika många varianter på den "ultimata studenten" som det finns studenter.
Nu sitter jag i alla fall här med glasögonen på, böckerna uppradade framför mig, överstrykningspennorna som har fått jobba för fullt med att markera mina tider i schemat. Och vilket schema sen, det är ju inte ett A4 som man brukar få utan mer ett kompendium i Niklas Fast-anda på 13 sidor. Phu säger jag bara!!
Inte för att det är något fel på tiderna, ganska korta dagar och vissa dagar går vi inte alls. Kanske för att det är en hel del litteratur att läsa!

Idag hade vi våran första riktiga dag då vi blev indelade i klasser och fick massa information. Jag hamnade i Klass A, första gången som en A:are, har bara varit C- och B:are innan. Spännande ;) Vi slutade vid 12 så efter att jag ätit lunch med några ifrån klassen så blev det till att fixa bibliotekskort och lite annat smått och gott.

Jag får ju inte glömma och berätta om våran allra första inspark som ägde rum igår kväll. Det var en ganska torr kväll med tanke på att vi började 8 idag, och det innebär att jag får pallra mig upp klockan 6. Något som jag inte gjort på över ett år måste jag ju erkänna..
Vi började i alla fall kvällen på Kings Head med afterwork och allmän socialisering. Ganska snabbt drog vi lite längre bort på gatan till Kelly's, jag tror det stavas så, där det vankades karaoke och ännu mer umgänge. En riktigt trevlig kväll måste jag ju säga. Så nu ser vi fram emot resterande upptåg, nästa stopp är Vasaloppet (barrunda längs vasagatan, fiffigt va?) redan nu på torsdag.

Jag ska nog redan ikväll försöka läsa något av alla de kapitell som vi ska ha läst till på torsdag, jag vet att man inte behöver göra det men det känns lite bättre att vara lite insatt i vad föreläsaren pratar om. Man kan ju försöka vara ambitiös i början i alla fall :P
Annars blir det handboll för hela slanten, på tv:n då självklart! Det är typ den enda sporten jag gillar att titta på på tv:n, på grund av att det är den enda sporten där man kan hänga med. Ja fotboll går väl an också men absolut inte hockey eller innebandy för där ser man inte vem eller vad som har pucken/bollen.

Angående lägenheten ute i Bergsjön så bestämde jag mig för att inte ens kolla på den. Jag kände att jag får komma i ordning först innan jag börjar härja med flytt och liknande..


10.01.17

S som i Seg och S som i Söndag. Men såna dagar får man också ha, det är väl det söndagar är till för. Har mest legat i soffan eller sängen hela dagen och tittat på tv. Ganska tråkigt eftersom det inte var något särskilt bra där, förutom när man fick en skymt av Jay Hernandez í Crazy/Beautiful, som förövrigt är en väldigt bra film. Tänkvärd!

Anledningen till att man mår som man gör är att det var en helt perfekt gårkväll. (Säger man gårkväll förresten, det låter konstigt) Först middag hemma hos Pappi och Cilla med alla som ska åka till Sälen, förutom jag då. Det är väldigt tråkigt men känns ändå rätt bra nu när jag ska åka iväg med Kåren till Hemsedal. Då blir det lite skidåkning för min del iaf!! Tiden flög liksom förbi och jag som väntade gäster fick skynda hem för att förbereda. Chips hälldes upp i hjärtformade skålar (det var en kväll som gick i hjärtats anda), paprika och morötter skars till och dipen placerades på bordet. Tekniska Lina fixade musiken, en sladd ifrån datorn till surroundsystemet, och när mina fina gäster kom hälsades dom hjärtligt (där har vi det igen :P) välkomna.
Sen var det fullt ös och vi hade det så bra att vi helt enkelt struntade i att gå ut. Vi gjorde vårt eget dansgolv och där var det röj må jag säga. Bildbevis finns men kanske baar hamnar på Bilddagboken istället för här. Vi får se!
Har ingen riktig tidsuppfattning om när gästerna begav sig hemåt men det var väldigt lyckat alltihop i alla fall och det kändes i hjärtat att nu lämna detta gäng för att bege sig mot den stora staden Göteborg. Men jag kommer ju hem och om inte innan så ses vi i alla fall på midsommar hos Perssons. Det kommer jag inte missa för något i världen i år!

Jag måste ju även nämna att jag fick smaka på dom så omtalade shotarna med Likör 43 skiktat med blåbärssoppa och ovispad vispgrädde. Jag är frält, det låter verkligen inte gott men det var det verkligen.

Imorn så beger jag mig till Linn och Hamid och ska också gå på min första kårpub. Spännande om något!! Just nu är väl kroppen inte så sugen på någon alkoholhaltig dryck, mer cola, men vi får se hur det står till imorn.

Jag omfamnar mitt nya studentliv och ser fram emot allt vad det har att erbjuda.


Ps. Jag kommer hem igen på fredag för den som undrar och kanske vill umgås :)

10.01.16

Rödblossande kinder, lite smått frusna tår och trassligt hår är vad man får när man tar en promenad men jag gillart. Man känner sig så oerhört nyttig och fräsch, haha ja eller man går man i min takt så blir det till att duscha efteråt men ni fattar nog vad jag menar. Dagen började alltså bra, även om det var svårt att gå upp ur sängen etersom jag som vanligt inte kunde sova och somnade därför ganska sent. Det får verkligen slut nu när jag ska börja skolan. Banne mig!!

Ikväll så blir det party, lite avskedsfest för mig :) Jag, Johanna, Emil, Ellen, Erik, Sofia, Eric, Pernilla + 2 kompisar, Mange, Johan och kanske Kristin kommer hem till mig så ska vi sjunga, spela spel och såklart intaga alkohol för att sedan gå ut.. Ska på middag hos pappa innan så det blir lite sent men det blir säkert bra ändå..

En sak som har fått mitt lilla huvud att värka lite är att jag har ju fått en "lägenhet" (ett rum med egen toalett i en studentkorridor med gemensamt kök) som ligger ungefär 20 min ifrån skolan. Toppen! Men igår fick jag meddelande ifrån Boplats om en 2:a vid Bergsjön för bara 400:- mer. Det skulle innebära mer utrymme för Zizo, ett eget kök, en RIKTIG lägenhet. Kruxet är att den lägenheten jag skrivit på kontrakt för har 3 månaders uppsägningstid och den andra lägenheten är det inflytt i den 1:a mars. Vilket skulle innebära att jag får betala dubbel hyra i 2 månader. INTE OKEJ! Jag vet verkligen inte hur jag ska göra?! Ska man ha is i magen och invänta fler erbjudande? Sen ska man ju inte ropa hej för tidigt för jag har bara blivit erbjuden visning och det är inget säkert kort. Dock är jag ju så himla charmig så det borde gå vägen ;P Gaah, jag får lite panik. Något inom mig säger att det kan vara skönt att bara komma igång med skolan ordentligt innan man börjar härja med flytt och liknande, men tänk om det inte kommer liknande förslag.. Hmm. Jag har tänkt att jag ska gå på visningen iaf och sen bestämma mig efter det.

Angående i torsdags så tog jag mig i kragen och ringde personen i fråga bara för att få veta att jag hade helt fel. Ännu ett tecken på att jag alltid tror det värsta! Förövrigt var det verkligen så skönt att få prata lite. Vissa människor behöver man inte höras med varje dag, vecka eller månad för att ändå sen när man väl hörs veta precis vart man har varandra. <3

Nu ska jag bara ta det lugnt och vila mig, äta lite och kanske lägga en ansiktsmask innan förberedelserna börjar inför kvällen. Ska handla lite och kolla så det ser okej ut in tha house. :D Detta är ju trots allt min allra första hemmafest!!! Eller jag och tjejerna har väl haft ett antal förfester i källaren (väldigt trevligt måste jag säga) men vad jag kan minnas har jag aldrig haft folk hemma. Kanske för att jag inte bodde hemma under den perioden som det var aktuellt och att annars har vi alltid varit hos någon annan. Det blir liksom både premiär och även en sista gång. Kanske lägger jag upp bilder ifrån kvällen, men bara kanske!


10.01.14

Sådär, nu var man registrerad student vid Göteborgs universitet. Det kändes otroligt bra och jag väntar med spänning på att det ska bli ny vecka. Dels för att jag då börjar på riktigt men också för att alla insparksgrejer drar igång då. Det är allt möjligt ifrån beachvolley, winter olympics till pubrundor långa som vasaloppet.
Jag är verkligen redo för detta, så redo som man man bli. Jag har ju gått hemma sedan september, jag har ju inte bara suttit hemma utan rest ganska mkt i vårat avlånga land, men ni förstår kanske känslan av att inte ha någon riktig sysselsättning på 4 månader. Ganska så långtråkigt.

Jag inhandlade en hel del böcker till den första kursen som är "Socialt arbete som ämne och profession". I den ingår ungefär 10 böcker men alla dessa köpte jag inte idag. Ekonomin är ju inte den bästa så jag har tänkt att låna så mycket som möjligt på biblioteket.

På tåget hem så kändes allt helt perfekt och jag var oövervinnerlig, jag hade en vision om vilket underbart blogginlägg jag skulle skriva så att ni skulle förstå vad mycket jag ser fram emot att börja studera. Men så loggade jag in på "the devil" och helt plötsligt blev all glädje som is i magen, eller kanske var det när jag läste en kompis blogg. Jag har egentligen ingen aning om personen i fråga menar mig när den skriver men jag tar åt mig. Skäms för mig själv och den självkänsla som jag försökt bygga upp den senaste tiden blir till sand och rinner iväg. Så kommer ångesten och paniken krypandes och lägger sig som en klump i bröstet. Varför ska det vara så?

Jag känner att det där underbara inlägget om min utbildning får vänta, jag kan inte göra det rättvisa just nu.


10.01.13

Nytt år, ny hemstad, ny lägenhet (min alldeles egna), ny skola och ny framtid?
Ska jag någonsin starta en ny blogg så är det nu. Jag läste igenom båda mina gamla.
Dels den allra första, där står det mycket fint. Många fina minnen men även saker som påminde mig om att 2009 var ett väldigt speciellt år. Den andra var mest fylld med tråkigheter, ilska och sorg. Många försök till att tänka positivt men jag måste nog erkänna att jag misslyckades. Eftersom jag lämnde allt det tråkiga i 2009 så ville jag börja om på nytt. Därmed ny blogg!


Om 5 dagar flyttar jag till Göteborg. Först flyttar jag in hos Linn och Hamid och den 1:a februari så får jag äntligen min egen lägenhet. Om man nu kan kalla det för lägenhet. Det är ju egentligen ett rum, med egen toalett, i en studentkorridor. Där ska jag bo med min katt!
Det är lite konstigt men jag känner ingenting än så länge, ingen nervositet eller spänning. Antingen är det för att jag förtränger det eller så är det bara så himla rätt så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

- Fick precis en liten uppenbarelse -

Om 5 dagar flyttar jag till Göteborg och då ska allt här hemma vara klart. Alla kläder och saker ska vara nerpackade i lådor och redo att köras iväg i en kärra... AOUFF! Hade liksom inte tänkt i dom banorna. Nu insåg jag hur mycket jag har att göra, och hur lite tid jag egentligen har att sitta här och slappa. Ändå kan jag inte slita mig.

Det är för lätt att bli beroende av saker här i världen. Facebook till exempel! Jag är fortfarande av den åsikten att facebook är djävulens verk. Visst har man kontakt med en massa människor som man inte vanligtvis pratar med men det är också väldigt lätt att stirra sig blind på vissa saker. Bara för att plåga sig själv. Något som jag är väldigt bra på! Att plåga mig själv. Bilder, filmer, låtar ja allt som kan påminna om just det där. Lyssnar och tänker, tänker och vill, vill och drömmer, drömmer och vaknar. Men det är okej att drömma och när man vaknar så får man acceptera att det var en dröm men man får önska och hoppas. Bara man är ärlig mot sig själv, och det är jag.



RSS 2.0