pics.



Pappa + familj på besök                                  mitt skrivbord/köksbord under tentan                     Linn-Arvid-Hamid MYS



Före                                                         Efter                                                            Zizo är kalasfin :)


Såhär trött var Zizo efter sitt kalas                        Jag och Bobby på BIO!!!                               Fotar -gammal bild men jag gillar den.

10.03.30

Båda jag och Zizo är helt slutkörda efter kalaset igår. Han ligger på fönsterbrädan och sover och jag drar mig för att ta tag i läsandet. Känner att jag kommer att somna om försöker mig på att läsa, dock så måste jag det för vill verkligen inte spendera tiden i Uppsala med näsan i boken hela helgen. Jag gör det sen, efter House :)
Jag har i alla fall packat så gott som färdigt, vissa saker kan man inte lägga ner förräns precis i slutet ju. Pratade med Karin idag, på torsdag morgon åker jag!!

Idag har varit en bra dag, förutom det där trötta då. Skolan gick helt smärtfritt och även fast vi har en lite speciell föreläsare så känns det väldigt mycket mer givande än jag trodde.
Efter skolan tog jag och min ipod en promenix i solen in till brunnsparken där jag inhandlade kattmat. Var även tvungen att inhandla nya skor, har nästan inga sommarskor och nu börjar mina favoskor bli slitna.
Efter ett bra tags letande efter skopunkten, som bara finns lite utanför tydligen, så kom jag äntligen fram. Det var längesen jag ens funderade på att köpa skor så jag var ganska lyrisk över att gå runt ibland hyllorna. Jag som brukar vara ganska svag för skor med klack fick helt enkelt hålla på mig och bara befinna mig i lågskorsavdelningen. Efter jag provat ca 10 par fram och tillbaka valde jag tillslut dessa:

Ett par svarta tygskor, rutiga "converse", marinblå tygskor utan snören

Jag åt även min första köpeglass idag, mumma!!! Även om det inte var klings så gick det ner, det var ju strålande solsken och bra musik i lurarna. Vad mer kan man begära???

Har faktiskt blivit bättre på att fota min vardag så har ett gäng bilder att lägga upp, gör nog ett eget inlägg till det :D

 

- det som inte är kärlek är illusioner, och tynar så småningom bort - Martina Grimstedt <3


10.03.29

Idag fyller Zizo år, hela 2 år blir den lilla busen. Det är inte så mycket till kalas. Det är han och jag och spotify om man säger så. Även min dammvippa får vara med på ett hörn. Linn kommer förbi en sväng sen så då blir det kanske party! Jag började dock partyt lite tidigare än Zizo, hos frisören. Ett dyrt besök som kanske inte var befogat om man ser till min ekonomi men jag tyckte jag var värd det. Man vill ju vara fin för sin katt liksom :)


Ser väldigt mycket fram emot den här veckan, imorn så är det skola och träning som gäller. Idag har faktiskt varit en träningsfri dag, brukar ju annars vara army training som står på schemat men har nog överansträngt mitt knä lite så fick vila idag. Får se hur det blir imorn, måste hinna packa innan torsdag :D
Onsdag ska jag till Liseberg och skriva kontrakt och sen iväg och vara barnvakt åt världens finaste barn. Alice, Leo och Molly, det är Gustavs kusiner som jag är väldigt förtjust i. Ska hämta dom på skola/dagis och sen hem till dom.
Och äntligen på torsdag bär det iväg, då ska vi göra Uppsala osäkert. Jag och Karin!

Borde egentligen ha läst ca 100 sidor ekonomi men det blev inte riktigt så. Men det blir inte alltid som man tänkt sig. :)

10.03.27

"Det blir väl jag som blir blekast i kvarteret i år igen" - nu var det väl inte riktigt så att jag var blekast i kvarteret förra året, uppe på Gukkan höll jag mig ganska bra brun alltså. Och att jag kanske blir det i år gör väl inte så himla mycket. Inte när det är på grund av att jag ska vara instängd i ett mörkt hus med en massa skrikande människor. YEEES jag fick jobbet som gast på Liseberg. Känns så himla skönt, och förpillat roligt också. 8500 st som sökte och dom tog in 18 på underhållningsavdelningen. JAG ÄR NÖJD! Fetsmink och väldigt lite sol kommer kanske inte göra under för brännan men får kompensera det med babyolja :) Sen ska man väl inte räkna med att det blir en supersolig sommar men men..

Filmen i torsdags var väl inget att hoppa jämfota över men helt ok. Trevligt med 3D och sällskapet var fett nice.
Hann även med ett besök hos mina kära socionomvänner som var ute på galej, trevligt trevligt. Kände mig lite tradig för att jag inte slöt upp med dom men den mjuka biostolen lockade mer och sedan skulle jag upp tidigt dagen efter. Det skulle iofs dom andra också men ville vara pigg i huvudet inför Urbans föreläsningar om dels klassanalys. Sedan var det dags för att dra igång med ekonomin, vilket påminner mig om att jag borde hugga tag i "Vår ekonomi - en introduktion till samhällsekonomin" Jag ska bara fixa lite innan. . .

På torsdag åker jag uppåt i landet, destination UPPSALA och min underbara Karin. Jag längtar så otroligt mkt efter att få träffas igen. Tokigt att vi inte setts sen den sista augusti.

Nu måste jag ta tag i lite saker här hemma.. Ingen vila här inte!

Peace out / L

10.03.25

Det är sol och 13 grader ute. . . Det tycker jag säger sig själv, just nu känns allt sådär underbart lätt. Visst var matkassarna tunga att bära hem, plus alla böcker till nya kursen, och visst sved det att månadens pengar kommer att vara ganska puts väck efter denna dag (räkningar, mat och kurslitteratur) men det gör liksom ingenting. Defying Gravity går på högsta volym och ikväll vankas träning och 3D-bio med Bobby the man, jag känner mig ganska oövervinnerlig.

So if you care to find me
Look to the western sky!
As someone told me lately:
"Ev'ryone deserves the chance to fly!"
And if I'm flying solo
At least I'm flying free
To those who'd ground me
Take a message back from me
Tell them how I am
Defying gravity
I'm flying high
Defying gravity
And soon I'll match them in renown
And nobody in all of Oz
No Wizard that there is or was
Is ever gonna bring me down!

10.03.24

Vad jag har hört så brukar ens hem vara skinande rent efter en tentaperiod. All tvätt tvättad och kanske till och med fönsterna putsade, ehh gäller inte mig. Det är mer åt det andra hållet skulle jag vilja säga.
Papper, böcker och andra saker ligger i högar lite varstans. Pennor av alla dess slag finns lite utspritt över lägenheten och katten ligger oftast mitt i bland alltihop och sötar sig.
Mest av allt vill han vara i mitt knä när jag skriver men det brukar inte bi så bra då. Just nu ligger han precis bredvid mig, på en hög av papper. Disken går jag inte ens in på!!
Är ändå impad av mig själv att jag lyckats samla ihop så pass mycket disk när jag typ inte har någon mat hemma. Osten tog slut någon gång förra veckan så mitt enda pålägg just nu är kaviar, men den tog nnog förresten slut i morse. Men lika bra det eftersom jag bara har två skivor bröd kvar. Nämnde jag att det är ganska tomt på matfronten?!
Men imorn kommer det pengar och då ska jag handla. :D Det blir lite svårt med storhandling bara eftersom jag bara är en liten person och har inte tillräckligt många armar för att bära kassarna.

Tentan är förresten inlämnad och nu lägger jag mitt öde i guds händer, nej så farligt är det väl inte men man vet ju aldrig. Skulle lika gärna ha kunnat missuppfattat någon del helt och hållet, ja då får jag väl komplementera då. Inte mkt värre som kan hända!

Imorgon börjar skolan igen, eller det vill säga en ny kurs. Nu är det "Samhällsstruktur och välfärd" som gäller och är väl inte riktigt helt pepp på ekonomidelen men, öppna sinnen. Det är en del av min nya livsfilosofi. Håller på att läsa The Secret och är fascinerad måste jag säga. Ska bli trevligt att få lite rutin i vardagen igen, men att alla dagar börjar klockan 8 är väl inte riktigt lika kul. Blir bättre sen med nya lägenheten, då är det betydligt kortare väg till skolan. Jag ska banne mig skaffa en cykel och cykla till skolan. Är inte cykla något av det bästa som finns så säg?!

Min vattenkran droppar, och imorn blir det Alice i Underlandet 3D med Bobby. Ska absolut föreviga vår lilla biotripp, har hört att man är sjukt het i glajjorna.

Såg precis det nya avsnittet av Greys Anatomy, och det gjorde mig tankspridd. Såg saker ifrån nya perspektiv, men är fortfarande fundersam över gränsen mellan romantisk och påträngande.

10.03.23

JAG FICK LÄGENHETEN :) Wiieho.. nu ska jag bara försöka hitta någon som vill flytta in här så snart som möjligt, annars blir det dubbla hyror :S

På schemat idag står nu: laga mat, tvätta och skriva färdigt tentan. Jag är pepp på alla delar.

Fuck me sideways, idag är en bra dag säger jag bara.


10.03.22

Har idag skrivit 60 % av tentan färdigt så nu är det inte mycket kvar. Det fixar jag imorn tänkte jag, för ikväll är jag verkligen för trött för att få något vettigt ur skallen. Bra att blogga då ;)
Förövrigt har jag tränat idag, var på army training med Hamid och måste erkänna att var lite skraj att han skulle träna skiten ur mig eftersom det var vi som var partners i träningen idag, Linn är på resa till Tallin med Ina ifrån gymet. Men det gick bra, tog nog ut mig väldigt mkt bara för i stretchen kändes det som jag skulle spy. Var tvungen att ta paus och andas lite. Det gick över senare efter jag duschat men äcklig känsla.. Var längesen jag var så utmattad. Men nu är det sjukt skönt :)

Denna vecka bjuder på många trevligheter, träning i överflöd (om det nu kan bli det), ny kurs som inleds, INTE OKEJ- fest med sjukt underbara människor, förhoppningsvis bio! Jag är sugen på 3D och ska försöka hitta någon som också är det..

Går också i väntans tider, var i fredags och kollade på en ny lägenhet, fick med mig Bobby som behövde komma ifrån allt sitt jobbslit så vi drog på upptäcksfärd i majorna. Efter en liite för lång promenad, det var Bobbys fel, hittade vi tillslut. Ja vi fick gå in på 7-eleven och kolla i telefonkatalogens karta först men det är ju ändå att vi kom fram som räknas.
Han som bodde där hette Martin och var skåning, det är lustigt att båda killarna som varit föregående ägare av de lägenheter jag kollat på har varit skåningar. Mys på den.
Tillbaka till lägenheten, det var fräscht och grejen att den ligger 6 min från skolan gjorde att jag tackade ja. Majorna är fint och det gör saker och ting lite lättare.. Idag går svarstiden ut så då borde ett besked komma i veckan. Får jag den betyder det dock att det blir dubbel hyra men det är nog att räkna med på vilken lägenhet som helst. Då vet jag ju vad jag ska önska mig i födelsedagspresent. PENGAR!! Sjukt förresten att jag fyller år om typ en månad, 21 år. Jag minns när Sanna fyllde det, då kändes de som om jag aldrig skulle bli 21. Det var mer som att jag alltid skulle vara 18.. Hemska tanke tänker jag nu, att alltid vara 18 alltså!

Nu är det även bestämt när Zizo flyttar. Helgen v. 15 så kommer dom och hämtar min fina katt. Jag har nog inte fattat det än, men det kommer väl. Som tur är kommer mamma med co ner och hjälper mig få tankarna på annat efteråt. Det är svårt att tänka att man kan fästa sig så mycket vid en varelse som inte ens kan prata. Men ibland säger en blick eller ett snälla-låt-mig-sova-på-din-mage mer än tusen ord. Det värsta är att han har blivit så himla tillgiven den senaste tiden. Han måste få sin beskärda del av gos varje dag annars gör han uppror.

Har fått order på att lägga in mer bilder men har insett att de flesta bilder jag tar är på Zizo. Jag ska bli bättre att dokumentera mina dagar och veckor mer :D


Såhär kan jag t.ex. se ut när jag sitter framför min dator.. Gött att äntligen ha en bra cam :D
Har fått höra att jag ser ut som en tant i min basker, det tycker jag absolut inte att jag gör!! men tanter är söta så gör jag det är jag stolt över det.


vad är grejen med . . .

. . . det här med att inte kunna sova

. . . det här med att inte ta tag i saker och ting

. . . det här med att bara göra saker värre för mig själv hela tiden

. . . det här med att stirra blint på skärmen hela dagen


vad som är grejen med att vara jag just nu är i alla fall att jag ska skriva färdigt denna delen på frågan och sen lägga mig och läsa nyinhandlade The Secret. Kände att ibland får man unna sig, även om man ska leva på 300:- tills på torsdag. Prioriteringar är nog grejen med allt!!




Together.with.the.sun.we.shine.all.the.way.together.with.the.rain.we.fall.through.the.air

10.03.21

Det blir inte mycket bloggande här inte, fastän att jag har tusen saker jag skulle vilja skriva om. Det är väl bara det att jag får lite dåligt samvete när jag sitter vid datorn och skriver, fast det inte är tentan jag skriver på.
Det går föresten lite sisådär med den, jag känner mig inte så stressade men visst vore det skönt att få det överstökat. Men samtidigt vill jag ju att det ska bli bra och då känner jag att det får ta den tid det tar. Jag brukar tänka varje dag att: ikväll kan jag ta mig tid och sätta mig med bloggen, men så blir det inte så. Kanske får jag något annat att göra, eller så stänger jag av datorn för annars så vet jag vart jag hamnar.


Några av de saker jag tänkt skriva om den senaste tiden är: pappas m.fl:s besök, den potentiella nya lägenheten, tentan, berg-och-dal-bane-syndromet, avsaknaden av sommarjobb, att alla Melissa Horns låtar handlar om dig - men ändå kan jag inte sluta lyssna på dom, att vara lycklig, allt jävla bajs på trottoarerna, viljan att åka hem till mariestad och hämta inspiration, trycket över bröstet som precis infann sig, att försöka visa att jag inte bryr mig medans det är det enda jag tänker på, att insikten om att vara sådär skönt okomplicerad inte riktigt är min grej, min katt som ska flytta men just nu grälar vi bara på varandra, att jag saknar Mariestad (vilket jag inte trodde att jag skulle).


- kanske betar jag av några ämnen till och från

10.03.17

Det har hänt sjukt mycket saker den senaste tiden, så har inte riktigt haft tiden att sätta mig ner och skriva. Men nu är det det enda jag ska göra den kommande veckan. Igår fick vi nämligen ut våran hemtenta, som ska vara inlämnad den 24/3 kl 12.00.
Idag träffades vi i min seminariegrupp och gick igenom frågorna, vilka böcker som man kan hitta svaren i och lite annat. Så nu är det bara att köra på. Det känns ganska okej, jag hyser ingen större stress inför det. Bara jag tar tag i det och inte fastnar vid massa annat onödigt på internet så ska det nog lösa sig alldeles finfint.

Är nog bra att göra små planeringar varje dag, så man har några slags delmål om vad man ska åstadkomma varje dag. Inte bara med studierna utan även annat!

Fick lägenhetserbjudande på en etta, eller ja det är ju ett studentboende, vid masthugget. Skulle betyda att det är 6 min till skolan ist för 30 som nu. Jag ska överväga detta noggrant. Den är på 19 kvadrat istället för mina 34 nu men eftersom jag ändå inte kan ha kvar Zizo så känner jag att det kanske inte spelar så stor roll. Titta kan man ju göra i alla fall..

Ska snart iväg till träningen, måste nog äta en macka eller nåt innan. Magen kurrar!

10.03.12

Inte riktigt vad jag räknat med att få en timmes extra sovmorgon idag. Men inte så mycket man kan göra åt det. Åt i alla fall en väldigt god frukost, bestående av gröt, ägg, macka, och te.

Kanske ska man göra något nyttigt av denna timme, typ som läsa lite litteratur eller städa lite i lägenheten inför mitt besök imorn.

Jag har förövrigt en bra känsla angående denna dagen, känns som en bra dag!

10.03.11

Ännu ett studiebesök, idag hos social tjänsten och äldrevården. Intressant, verkligen, men inget som ändrade min bana för tillfället! Men gav nya infallsvinklar och öppnade ögonen på många områden.
Blev även konfunderad över en viss tanke som kom smygande under dagen, är inte riktigt säker på vad jag vill just på den punkten så det får förbi inofficiellt. Det har liksom malt i mitt huvud hela dagen och mitt hjärta slår allt ett extra slag när jag tänker i dom banorna.

Något som jag däremot våndas lite över är att jag har kommit fram till att jag nog måste sälja zizo. Min lilla lägenhet är för liten för honom och sedan är han ensam väldigt mycket. Det har nog kommit till den punkten att jag har honom kvar för min egen skull. Jag tycker så otroligt mycket om honom och bara tanken på att han skulle försvinna ur mitt liv känns hjärteskärande, men för hans eget bästa så tror jag att så blir fallet.
Fick en lite ljusare syn på det idag efter ett samtal med min käre far men inget är säkert!






10.03.10

En och samma buss men två helt olika känslor, ja ibland tror jag att jag är schizofren. I måndags när jag åkte hem ifrån träningen så kände jag mig så himla värdelös. Då tyckte jag inte att livet var mycket värt för tillfället. Allt kändes bara hopplöst och som om allting kunde kvitta.
Gårdagen gick väl ungefär i samma tecken, jag började till och med inbilla mig att jag ville hoppa av skolan.
Oftast kommer dessa tankar till mig när jag färdas. Buss, tåg eller liknande. Jag vet inte vad det är som gör det men jag gillar nog känslan av att vara påväg någonstans. Just i dom tillfällena så passar jag på att fundera på min vardag och det är inte alltid det blir så bra.
En crazy sak som jag tänkte då i måndags var när 3 killar i ca 17-18 års ålder passerade mig, jag fick bara känslan av att dom skulle skalla mig i ansiktet. Och där och då kände jag att det hade inte gjort någonting. Jag såg framför mig att jag blev liggandes på golvet med blod över hela ansiktet men det gjorde ingenting. Det är knepigt vad vår hjärna hittar på ibland. Det har säkert med barndomen att göra, iaf enligt Freud!

Det som jag egentligen ville få fram var att bussresan hem från gymet idag kändes sådär underbar som bara en bussresa kan göra. Jag satt där och mös för mig själv och kände mig väldigt glad och harmonisk. Även nu sitter jag och småler för mig själv. Jag känner mig lycklig!
Det var samma sak på passet idag, jag provade för första gången indoor walking. Typ som spinning fast på en crosstrainer. Visst var det jobbigt och att luftkonditioneringen inte funkade gjorde att det var imma på alla speglar i salen efter passet men jag kunde liksom inte sluta le. Jag sjöng med till musiken och jag tror instruktören blev lite förvånad varje gång hon tittade upp och fick se mitt flin istället för plågade ansiktsuttryck. JAG GILLART!

Väl hemma så lagade jag mat, riktig mat, för första gången på länge. Kycklinggryta, fullkornsris och sallad blev det. Fick även mat över till 2 matlådor så nu börjar jag komma "on track" igen känns det som.

Saker jag ser framemot just nu:
besök ifrån töreboda på lördag bestående av Pappa Cilla Calle och Olivia
vårt studiebesök imorn, hoppas att det blir lika givande som dagens
pannkakslunch/fika med en fin vän

10.03.09

Det hänger tvätt i hela min lägenhet, jag börjar se ett mönster. Förra gången jag tvättade blev det likadant. Tvätt-tiden tog slut alltför snabbt och kläderna var inte alls torra. Självklart hade jag en maskin kvar att köra men det blir bara till att slänga in den snarast möjligast.



Anledningen till att det inte blivit särskilt mkt bloggat den senaste tiden är för jag har haft fullt upp, försökt sysselsätta mig. Både min kropp och hjärna. Har spenderat väldigt mycket tid med Linn och Hamid, tränat och umgåtts. Sen så hade jag och Linn en spamyskväll i fredags med 3 olika ansiktmasker och färgning av bryn och fransar.
Sen har jag inte haft glöden riktigt för att skriva. Kom in i en down-period och då är det inte bra att skriva känner jag.

Jag saknar väldigt mycket just nu! Saknar mina distans-kompisar. Jag har aldrig riktigt haft såna förut, jovisst Linn men vi har alltid haft så mycket kontakt så man har inte känt av distansen. Nu har jag mina vänner lite varstans i Sverige, och USA, och det känns jättekonstigt. Jag menar absolut inte att jag är ensam här, jag har träffat väldigt fina vänner som jag gillar men jag saknar er. Fick en konstig känsla när jag var påväg hem från träningen igår: kommer vi aldrig bli mer än distansvänner? kommer vi att tillslut glida ifrån varandra och alla "vi måste ses" bara rinna ut i sanden?
Jobbiga tankar som gnagde sig fast i mitt huvud!
Börjar även tänka mer och mer: tänk om jag hade åkt iväg på en säsong till?! Då hade inga beslut varit tagna, jag hade haft livet framför mig och alla vägar varit öppna. Varför ska jag inte stå på scen och göra det jag absolut av allt trivs bäst med, varför ska man ha bråttom med att utbilda sig?
Då hade jag istället för att sitta här varit och repat med begåvade och underbara människor. Slitit som ett djur i 7 veckors tid för att sedan bege mig ut i Europa och leva livet.

   Jag blir tokig av att tänka sådär, eller tänka överhuvudtaget.

Jag är nöjd med min utbildning och det finns ett antal anledningar till att jag inte valde att åka ut på säsong igen. Jag har fina vänner som jag älskar och bryr mig om. En familj att luta mig tillbaka på.
Det gäller bara att våga släppa taget och ge sig hän, men hur gör man?


10.03.04

- somnar med ett leende på läpparna

10.03.02

ingen inspiration att skriva just nu

drömvärlden tar liksom över verkligheten

får inget vettigt ur mig



RSS 2.0