10.02.26

Vaknade förbannad i morse, inte en kul känsla. Jag tror det handlade om min dröm där jag blev rasande på en klasskompis fast som egentligen var en annan person men denna ersattes sedan men min klasskompis.
Jag tycker det är ganska läskigt det där med mina drömmar. Jag minns dom alltid så tydligt och när jag vaknar har jag svårt att skilja på dröm och verklighet. Resulterar ganska ofta i att allt tar extra lång tid den morgonen då det jag drömmer oftast är önsketänkande.
Ska iväg till gymet alldeles strax och gå på spinning, core så då får jag nog en chans att ta ut min underliggande aggression.

Igår fikade jag med Bobby, som jobbade nere i alanya på ett annat hotell, och det är verkligen en människa att ta vara på. Helt underbar inställning till allt, precis den inställningen jag behöver jobba på. Vi bestämde att planera in en supernintendokväll inom en snar framtid!!!
Efter det bar det av till Lilla London men ett antal socionomer och lite afterwork och allmänt häng. Mycket trevligt men jag har bestämt mig för att dra ner på festandet nu när jag kommit igång med träningen, försöka få igång någon slags rutin i livet liksom.
Jag och Sara gjorde en favorit i repris på lilla grillen och sedan drog vi hem. Väldigt skönt att komma i säng! :)

Annars övar jag tills imorn, känner ett ganska oroväckande lugn. Men det är nog en motreaktion på att jag inte ska stressa upp mig. Jag tar det som det kommer, kan ju inte göra mer än mitt bästa liksom :)
Ni kan ju skänka en extra tanke till mig runt 14 och framåt..
Sen blir det express hem och säga hejdå till Johanna och Emil.


- lämna inga dörrar på glänt

10.02.25

Snart iväg till gymet men först lite valda delar ur låtar jag inte kan få ur skallen just nu:


Defying Gravity
Too late for second-guessing
Too late to go back to sleep
It's time to trust my instincts
Close my eyes: and leap!


I'm through accepting limits
''cause someone says they're so
Some things I cannot change
But till I try, I'll never know!

Swim
You gotta swim,
Swim for your life,
Swim for the music,
That saves you,
When you're not so sure you'll survive,
You gotta swim,
And swim when it hurts,
The whole world is watching,
You haven't come this far,
To fall off the earth,

The currents will pull you,
Away from your love,
Just keep your head above,

I found a tidal wave,
Begging to tear down the dawn,
Memories like bullets,
They fired at me from a gun,
Cracking the armor yeah,
I swim for brighter days,
Despite the absence of sun,
Choking on salt water,
I'm not giving in,
Swim,

You gotta swim,
For nights that won't end,
Swim for your families,
Your lovers your sisters,
And brothers and friends,
Yeah, you gotta swim,
For wars without cause,

10.02.23

Idag har varit en väldigt bra dag, ändå tills jag kom hem och märkte att Zizo fått upp skåpsdörren till soporna och grävt fram en av de koteletterna som han igår satte tänderna i. Det var nämligen så att jag fick lite bråttom till gymet och glömde att jag lagt dom på diskbänken, i en påse på en tallrik, för tining. Tji fick jag för när jag kom hem så var påsen på golvet med den ena koteletten under sängen med en gnagandes Zizo på den. Det var bara att kasta dom i soporna där jag trodde att dom var säkra. Inte då! Mitt ibland de kläder som Zizo rivit ut ifrån min garderob ligger det en liten kisse och ett ben som en gång suttit ihop med en kotelett. Jag skiter väl i köttet men blir lite rädd för att Zizo kommer bli sjuk?????? Någon som vet om det är farligt för katter att äta rått kött?
Det är ju absolut inte någonting som han vanligtvis gör så det är därför jag blir orolig.
Troligtvis spyr han upp det så därför får han spendera natten på toan så att det inte blir mer spy i lägenheten. Som typ på mitt nya överkast som jag har fått tvätta redan, eller kanske på min fina vita matta som också ska in i maskinen.

Jag är inte helt kallblodig så just nu sitter jag tillsammans med honom på toaletten, vilken typ utgör 1/3 av lägenheten, och skriver. Jag får så dåligt samvete när det gäller honom! Inte riktigt så dåligt att jag kommer spendera hela natten här dock..

För övrigt så är det väldigt soft just nu. Det som är kvar denna veckan är väl:

  • Skola imorn 10-15, men ingen litteratur att läsa :)
  • Auditionen för Liseberg på lördag. HÅLL TUMMARNA

Det var det enda, resten av min vecka ska gå åt att fika med Bobby, träna och ta det allmänt lugnt. En av anledningarna är att vi idag lämnade in vårat grupparbete som ska vara inne senast på torsdag. Så skönt, nu är det bara redovisning kvar som sker tisdag nästa vecka. Vi lottade om vem som skulle få prata om vilken del och på min lott stod det att prata om: tillämpning av vårat sociala problem till systemteorin. Jag känner att eftersom alla har deltagit i allt arbete vi har gjort så har jag lika stor koll på allt, därför kvittad det lite vilken del som jag fick.
Efter att ha skrivit grupparbetet så kände jag också lite lättnad inför hemtentan. Nu har man ändå kommit in i tänket för hur man ska skriva, vad som är relevant och hur man letar upp den fakta man ska använda sig av. Det enda som känns lite scary är att jag vet ju hur min motivation kan pendla och när det är hemtenta har vi en vecka på oss och sen ska den vara inne. Jag ska verkligen försöka börja på en gång, inte skjuta upp det till sista kvällen!!!


En sak som jag kommit underfund med med mig själv de senaste dagarna är : träning gör mig glad, eller ja håller i alla fall borta dom jobbiga tankarna! plus att man blir fit!

Now - sleeptime


10.02.22

Så var det det där med motivation :S Idag har jag haft hela dagen på mig att läsa och producera en fråga till seminariet imorn. Ja, jag var en sväng förbi majorna och hämtade en bok jag lånat ut till en klasskompis så jag var till och med uppe tidigt. När jag kom hem, ganska mkt senare än planerat på grund av att man inte kan hantera snö här nere, så var det dags för lite lunch tänkte jag. Pyttipanna med rödbetor :)
Någonstans inom mig tänkte jag väl att med lite mat i magen så kommer jag kunna plugga mycket bättre men det var nog bara lur. Jag har ungefär läst 50 sidor, sovit 40 minuter, kollat fb resten av tiden. Jag blir tokig på mig själv!!!

Och nu då, jag ska snart till gymet så när jag skrivit färdigt här är det dags att packa och dra men varför väljer jag att uppdatera bloggen när jag borde läsa?? Jag måste skärpa mig alltså.
Kanske borde skapa några regler för mig själv som typ: du får bara sitta vid datorn max 10 min sedan måste du läsa i minst en timme. Man kan ju hoppas att jag sen har sån självdisciplin att följa det!

Självdisciplin är ju också något som jag behöver jobba på kan jag ju säga. Det gick väldigt bra ett tag men sen så gick det käpprätt åt helvete igen. Någon som har tips på hur man ska göra för att hitta den igen? Tänkte att nu när jag ska komma igång med träningen så kanske den kommer av sig självt.

Idag är det i alla fall army training på schemat igen, vi vet ju hur det gick sist. Jag blev sjuk i över en vecka. Det var ju i och för sig för att jag hade ett virus i kroppen innan men ändå, ser ändå fram emot det med skräckblandad förtjusning..
Speciellt eftersom jag har grym träningsvärk ifrån bodypumpen igår, vi får väl se hur det slutar!






Detta skulle ju självklart ut innan passet men satt och letade efter en låt som jag inte hittade och då blev det lite ont om tid..
Sitter nu hemma och har pluggat färdigt, skrivit min fråga tills imorn.
Är ganska trött så blir nog att slå på tv:n för första gången idag och sen somna till den!
Träningen satt gött som en smäck men känner redan att träningsvärken från tidigare bättrats på, jag tänker köra på det mottot att om man tränar ständigt så får man ingen träningsvärk :P

Lokaltrafiken kan ju förresten ta sig någonstans! Höll på att missa passet och det hade jag ingen lust med må jag säga. Var inne innanför dörrarna på sportlife när det var en minut kvar så på med skorna, fyll vattenflaskan och rusa uppför trapporna och sen var det bara att köra. Imorn blir det kanske spinning core med gossisarna Linn och Hamid!

Peace out!


ps. Min egen stjärna Martina fyller år imorn/idag också. Jag skickar nog ett grattismess nu och ringer henne imorn. <3

10.02.20

Jag hade tänkt uppdatera bloggen nu men känner att jag orkar inte riktigt.
Det har i alla fall varit en väldigt trevlig kväll!!


10.02.18

Idag får det bli en kortis, ögonen svider och jag har börjat kisa för länge sedan. Det gör jag när jag börjar bli trött i ögonen och sitter vid datorn. Har fått höra att dte är gulligt men jag vette fan.
Kortis var det ja, därför blir det i punktform.

IDAG:

  • Ledig från skolan egentligen men jobbade med grupparbetet, gick väldigt bra! Vi är snart färdiga och jag är stolt över oss.
  • Hem och vila mig lite, käkade mat. Idag blev det bara rester ifrån igår tillsammans med makaroner :) Man kan inte alltid vara kreativ och huslig.
  • Iväg till Lorensbergsteatern med Linn och Franz + hans kompisar för att kolla på The Producers. Jag hade kramp i käkarna efter första akten, det var längesedan jag hade ett ständigt leende på läpparna :S Är jag inte glad längre?
    Musikalen var i alla fall väldigt underhållande, bäst var absolut Ola Forssmed. Vilken prestation!!! Den var helt klart sevärd.
  • Nu hemma och ska försöka läsa lite och sedan hitta skor tills imorn. Får se hur mycket jag hinner med innan jag somnar. Är för en gångs skull trött, vilket känns underbart.

IMORGON:

  • Gå upp i tid för att asa mig iväg till gymet. Man får ju hoppas att det går eftersom vi har snöstorm här nere/uppe för vissa :) och då brukar all kollektivtrafik lägga av. Det är snart mars liksom och det snöar konstant. Vad är detta???
    Oj snart mars, snart ett år sedan jag satte mig på planet till Pascha, snart ett år sedan jag träffade fina människor som jag alltid vill ha i mitt liv. Jag fyller även år snart :)
  • Hem och göra iordning mig inför kvällen
  • Förfest innan sittningen hemma hos Nathalie i klassen :)
  • 19.00 Finalsittning. Än så länge har jag verkligen inga förhoppningar what so ever men det kanske kommer. För er som inte vet vad finalsittningen är för något så är det en finare tillställning för alla "nollor" (första terminare) på göteborgs universitet. Om jag har uppfattat det rätt vill säga. Det blir i alla fall mat, dryck liveunderhållning och dans intill sena natten.

Sådär, det var väl ganska kort och konsist :D

Ola i sitt esse!!

Ola Forssmed är en fenomenal skådespelare! Diggar telefonen för övrigt, skulle passa hemma hos mig.


10.02.17

Jag har överträffat mig själv... igen! Jag lagade väldigt god mat idag. Köttgryta med korv och minimajs. Låter kanske som en konstig kombo men det var asagött!! Jag säger då det att jag blir lika överraskad varje gång jag lagar mat. Glatt överraskad över mig själv, att jag faktiskt kan. Kanske skulle fundera på det där med kock alltså ;P hahah eller inte... Zizo fick vara med och springa fritt under tiden jag lagade mat och det gillade han nog. Jag hoppas att det går att hålla det på den nivån, och att han inte gnäller mer om att få komma ut bara. Det vore ju perfekt för oss båda om det funkade.

Det bästa idag var ändå att jag fick reda på att jag gått vidare ifrån första intervjun på Liseberg, nu ska jag på audition för att jobba som underhållare. Det kan nog vara allt ifrån att jobba på gasten till att vara kanin. Spännande, jag blir faktiskt nervös måste jag erkänna. Även om det absolut inte är något att vara nervös för! Men det där med att prestera inom det området är fortfarande väldigt känsligt måste jag säga. Jag får helt enkelt bara bestämma mig för att det inte är någon big deal och att är jag bara mig själv går det vägen. Det kan ju inte bli mer än fel liksom:)
Något som är lite dumt är att auditionen är lördagen den 27:e klockan 14. Det är nämligen den helgen jag ska åka hem för att säga hejdå till Johanna och Emil. Auditionen skulle ta runt 3 timmar så det blir väl bara att slänga sig på första bästa tåg hemåt efter det. Kommer ju missa middagen, igen, men bättre det än att inte komma hem alls. Kommer väl lagom till alla blir sådär trevliga men jag är ganska bra på att komma ikapp. Eller på att vara trevlig utan att ha druckit för den delen också :)

Fikan med Kajsa blev väldigt trevlig och jag lovade att ta med henne ut och göra Göteborg osäkert.. Ska även ha en bytardag med bilder/filmer från tiden i turkiet. Om jag bara kunde få ut filmerna ifrån den där makapären. Som förövrigt är i mariestad med... Det funkade helt fläckfritt när jag brände ut alla filmer till Oskar men sen var det stopp! Den vill verkligen inte. Kanske får jag asa hit dvd:n och så kan man åtminstone kolla på dom.

Nu ska jag dyka ner i Malcome Payne - Modern teoribildning i socialt arbete och läsa lite tills vårt grupparbete imorn.




10.02.16

Äntligen hemma efter en låång men väldigt trevlig dag! Har spenderat kvällen hos de fina människorna Linn och Hamid med både god mat, mysig film och fick dessutom med mig en hel påse med kläder som Linn hade tänkt att göra sig av med. Det var verkligen en blandad kompott men väldigt mycket sånt som jag själv hade velat införskaffa mig så nu har jag verkligen inget behov att att shoppa. TOPPEN!
   Köpte dock ett par nya vantar idag för råkade såklart förlägga mina under förmiddagen. Dessa var inte alls lika bra men va fan, hoppas på att inte behöva använda vantar så länge till. Men om man ser till den nedra snön som vägrar sluta falla ifrån himlen så vet jag inte riktigt. Undrar om det kommer vara vinter ändå in i mars? Det är ju inte supermkt kvar av februari liksom?!

Måste bara skryta lite om min otroliga kokkonst. Jag håller ju på att bli en riktig mästerkock om jag får säga det själv ;) Det finns nog vissa personer som har fått ta del av min matlagning som inte riktigt skulle tro på mig men kanske kan man i framtiden få en chans att överbevisa det!
   Igår lagade jag i alla fall laxfilé med kokt potatis och dillmajonäs. Så himla gott!! Imorn ska jag laga köttgryta och ris. Jag ser riktigt fram emot att laga mat på dagarna nu, så var det ju inte riktigt förut kan jag ju säga. 

   Imorgon så ska jag träffa Kajsa som jag jobbade med i turkiet. Vi ska ta en brunch och catcha up. Har bara setts som hastigast genom en glasruta och en snabbis på nordstan så ska bli trevligt att sätta sig ner, pusta ut och bara prata. Antingen så har vi allt eller inget att prata om. Att leva så nära inpå varandra och dessutom under ganska speciella förhållanden tärde ju ganska mycket på en men man skapade ändå band till varandra som alltid kommer finnas kvar.
   Efteråt hade jag tänkt mig att jag skulle träna men funderar på om jag är tillräckligt frisk för det. Får väl känna efter imorn men det hade varit gött. Speciellt med tanke på att jag inte kunnat träna som då jag var där och löste medlemskap. Fick ju till och med mail ifrån dom: Hej kära gäst, det var nu ett tag sedan vi såg dig här. Det fick jag i måndags och då hade jag inte varit där på en vecka. Vad fan ska jag göra då.. Ringa och säga att jag är sjuk och kan därför inte träna ;P

   Vet inte om jag nämnde att jag bokat biljetter till Uppsala mellan den 1:a-5:e april. Det lustiga är ju att jag trodde jag var ledig den 1:a (skärtorsdagen) men så var inte fallet. Det var min kalender som spelade mig ett spratt eftersom den även har med norge och danmarks röda dagar. Får hoppas det inte är någon avgörande dag i skolan och att mina fina classmates tar anteckningar åt mig om det behövs.
Är dock en sak som jag skulle vilja ha hjälp med!! THE CAT. Någon som vill vara kattvakt??? Ni såg ju i förra inlägget hur otroligt fin han är och han är rumsren, kelig och glad i mat. Kanske inte så kelig men om han är trött kan man få klappa honom i några minuter utan att han ska leka.

Nej nu tänkte jag läsa lite litteratur och sedan slockna. Det är planen i alla fall. Måste bara lyssna färdigt på alla låtar jag blivit tipsad om :)


.

Dom är uppe på taken
alla är högt över staden
Sommarn snurrar fort
när vi bara snöar bort
Och jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte såna som i slutet får varann


10.02.14

Har precis ätit god mat och druckit fanta till. Man får ju unna sig lite ibland ;)

Måste ju bara förklara min inställning till gårdagens melodifestival.. Jag förstår inte vad svenska folket tänker med. Dum som jag var satt jag ändå och hoppades på att man skulle rösta vidare den enda låten som skulle ha en chans i ESC, nämligen Hanna Lindblad med Manipulated! Grym show och duktig sångerska och så bara pissar svenska folket på henne. Jaja, jag följer ju inte melodifestivalen slaviskt ändå så känner att jag inte orkar lägga så mycket energi på den.

Skämt nummer 2 igår var Sommaren med Göran. Jag har hört att den filmen ska vara så himla bra och rolig men nej, den var bara en besvikelse. Jobbig att kolla på när människor bara förstör för sig själv och dessutom var den väldigt förutsägbar!

Är fortfarande inte bra, min röst är nästan mer obefintlig än igår. Det blir spännande att se vart detta slutar!
Ledig imorn och är lite bitter över att jag egentligen kunde åkt hem denna helgen och ha spenderat den med Johanna så man får träffa människan innan hon åker iväg till amerikat i några månader. Men men, nästa helg så får man nog besök ifrån Mariestad och helgen efter det så åker jag ju faktiskt hem och träffar mina godingar.

Imorn ska jag bege mig ut på stan och kolla efter lite grejer till lägenheten, har väl kanske inte budget till det men fönstershoppa går ju alltid. Får väl ta mig igenom den låånga listan jag egentligen hade tänkt få klart idag, men har ju imorgon på mig då. Tur de!!

Utlovade en summering av veckan och här kommer den: En omtumlande vecka som verkligen har haft allt. Tårar, skratt, ilska och lättnad. Men känner ändå mig lugn och harmonisk till slut. Som vanligt går mitt liv och upp ner hela tiden, men det är väl det som gör livet spännande! Att inte ha någon tydlig rytm att följa eller att vardagen inte har förvandlats till en slentrian är jag nöjd med. Idag är det alla hjärtans dag (sådär nu var det sagt) och jag trodde denna dagen skulle vara den mest ångestladdade någonsin men det är den inte. Jag är nöjd med mina reaktioner och att jag varje dag kommer till ännu mer insikt om mig själv. Mycket tack vare mina fina vänner. <3 Jag tillägnar den här dagen till er!


Som avslutning ikväll så får ni en bild på mitt livs kärlek - Zizo

The love of my life


PS.

Glömde ju helt att skriva om melodifestivalen och filmen. Det får jag göra imorn, tänkte även summera denna otroligt händeserika vecka. Vilket liv jag lever alltså. En får ju magkatarr för mindre måste jag ju säga.

10.02.13(14)

Ja just nu är det ju egentligen den 14:e februari men jag tycker inte det räknas som ny dag.
Har precis kommit hem ifrån Linn och Hamid där det har ätits mat, kollat melodifestivalen (som var ett skämt), kollat "Sommaren med Göran" (ännu större skämt). Det var väldigt trevligt trots min obefintliga röst. Det är mer väsande än prat just nu känner jag men det blir säkert bättre. Har verkligen fyllt på mitt "medicinförråd" i alla fall under veckan som gått. Bafucin, strepzils, ipren, alvedon och diverse andra gottigheter.

Det blev utgång igår ändå! Jag kände mig väldigt frisk och kry, eller inte, så jag och Sara möttes upp vid Nordstan och tog evighetsbussen hem til Mattz. Trevliga människor, goda tilltugg och ett flertal lekar (på Marias uppmaningar) som alltid blir sådär avslöjande och pinsamma eftersom folk inte var tillräckligt berusade när vi drog igång. Jag tog det ganska lugnt under kvällen och drack inte så hemskt mycket men är som tur är begåvad med den fina förmågan att kunna släppa loss på dansgolvet utan att vara särskilt waisted. Vi drog alltså ut, som ni kanske förstod. Det var Gretas som stod på agendan, alltid lika trevligt med schlagermusik som man kan sjunga med till. Lite för mycket sjungande för mig del antar jag eftersom jag inte har någon röst idag.
Slaggade hemma hos Maria med hennes kompis Lotta och det blev en ganska sen kväll, men det tog vi igen under dagen när vi alla 3 snusade ikapp till Let's dance-reprisen.
Summan av kardemumman av kvällen var ganska så speciell! En blir ju lite sådär trött. 
Con Grattz till Mattz igen, som förresten fick boken "Alla får ligga" plus en flaska absint av oss. Jag är nöjd över presentvalet måste jag säga.

Eftersom det är en dag imorgon också så tänkte jag dra mig tillbaka nu. Jag har en hel del att göra imorn, det är den stora ta-tag-i-saker-dagen. Jag måste bara komma på vad det är jag behöver ta tag i...

Så vi tar lite piller för att kunna sova, smärtstillande mot halsen, och så blickar vi framåt med lite nya insikter och erfarenheter. Man lär sig något nytt varje dag!


ps. Zizo är hyper så det blir nog toan för honom inatt. Hittade precis en sönderslagen kopp på golvet, ibland så får han verkligen till det den katten.

10.02.12

Idag fyller Mattz år, jag är ju så himla bra att jag kommer på det först efter typ 10 min i samtalet när han ringde i morse. Pinsamt Lina!!

Förövrigt så känns halsen bättre, kanske är det jag som inbillar mig eller så är det verkligen så ;) Det får jag se imorn när jag vaknar..

På dagens agenda innan det blir avfärd står: lunch, städa iordning här hemma, hämta posten och stoppa i mig ett antal alvedon. Självklart göra iordning mig också men skulle helst vilja åka i mysbyxor, någon gossi tröja och håret ihopslarvat i en knut.

Försöker tagga till!

10.02.11

Detta är inte okej! Jag har ont i huvudet, halsen är svullen som tusan och den gör ont bara av att existera, Zizo är en pain in the ass och det är inget bra på tv:n. Jag har ju faktiskt hitta min dvd-dosa så skulle ju kunna kolla på någon av mina 2 filmer, Tomten är far till alla barnen eller Noel. Och JA jag tycker synd om mig själv.
Det är in såna här situationer man önskade att man bodde hemma.

Fuck, nu kom jag på att jag måste fixa disken som står ute i köket :S Kanske bäst att göra det innan jag blir för trött!

-

Sådär, ja det är ju inte så jobbigt eftersom vi har diskmaskin så plockade bara in disken där :P. Diska för hand är inte riktigt min grej. I turkland var det diskning i kallt vatten till och med, inte så kul kan jag ju säga..

Ska försöka sova hyffsat snart men är så rastlös så det finns inte. Försöker visualisera mig frisk imorgon och att jag ska kunna åka hem och fira Mattz. Någon träning med spa blir det inte imorn bitti kan jag ju säga! Det var väl typiskt att man skulle bli sjuk precis när man tagit tag i träningen igen, men nu har jag ju köpt mig ett kort som kostar en del så det blir till att asa sig iväg. Jag mår ju bra av det!
Dock är det lite svårt att sova med sån huvudvärk, och har inga värktabletter..

Dags att sova, imorn tänker jag vakna med en perfekt fungerande hals, en underbart ljuvlig röst (till skillnad ifrån nu, Patrik trodde han ringt fel när jag svarade tidigare idag :P) och vara taggad som tusan på feest!

Deal!

10.02.10

Jag hade tänkt att skriva att jag tar tillbaka det jag skrev i mitt förra inlägg men jag gör inte det. Jag hoppades inte att det skulle göra allt perfekt igen och att det var början till något nytt, det enda jag kände var: skönt!
Du är en speciell person för mig, jag skäms inte för att säga det, och jag hade varit glad att få vara din vän. Men som du sa så är det kanske ingen bra idé. Jag tror att det skulle bli för smärtsamt. 
Jag accepterar ditt val och jag måste erkänna att jag är också lättad. Nu vet jag åtminstone hur saker och ting ligger till. Nu kan jag gå vidare ifrån det.

Jag har insett vilken otrolig tur jag har som gång på gång träffar nya underbara människor i livet, senast i måndags fick jag bevisat detta. Jag är så himla glad över de nya vänner jag har träffat här. Även mina gamla vänner som ingen kan ersätta.

Påsken kommer spenderas med min finaste lilla K. Jag ska bara boka biljetter och fixa kattvakt och sen finns det inget som kan stoppa mig. Det är helt sjukt att då är det nästan helt exakt 7 månader sedan vi senast träffades. INTE OKEJ!! Förhoppningsvis kommer Martina till sthlm då och så blir det häng med alla 3 <3

Är förövrigt väääldigt sjuk och ynklig. Blir inte sjuk så ofta så att när jag väl blir det vill jag bara ligga i min säng medans andra passar upp på mig. Lagar mat till exempel. Idag ser det dock mörkt ut eftersom ingen vill bli smittat:P Jag får helt enkelt pallra mig upp och laga mat, idag blir det nog tortelini. Var på apoteket och shoppade, ja jag skulle vilja använda ordet shoppade för jag älskar att handla på apoteket. Idag orkade jag dock inte köpa så mycket för jag trodde typ att jag skulle dö, halsen har svullnat så pass att det blir lite svårt att andas. Sedan släpade jag på tunga klirrande kassar.
Är väldigt glad för att jag gjorde klart allt skolarbete igår, hade verkligen inte orkat idag! Det kändes till och med väldigt bra. Kände att jag förstod vad jag läste och att jag kunde sätta in det i sitt sammanhang så är lite pepp inför seminariumet imorn.

På agendan resten av veckan är det häng med Bobby på torsdag och sedan fredag så är det dags för veckans händelse!!!! Mattz fyller år och det är PARTEY! Like a rockstar har jag fått instruerat så vi får väl se. Jag har tänkt att gå upp och gå på Linns corepass klockan 11.15 dagen efter, hur låter det?? ;)
Kristin har pratat om att komma hit och hälsa på så gör hon det blir det nog melodifestivalsmys på hög nivå på lördagen och söndagskvällen blir antingen girlpowerkväll med Sara eller Parken med X. Har inte riktigt fått tag på någon än med det blir nog inte så svårt. Jag har en ganska bra övertalningsförmåga :)

Dags att bädda ner sig ett tag till med kissen. Han är förövrigt också helt utslagen.

10.02.08

Idag vågade jag och helt plötsligt blev jag 10 kg lättare, det pirrar i hela kroppen och jag är lycklig. Att ett samtal kan göra så mycket, ett samtal som vem som helst inte kanske skulle värdera så högt. Men det gjorde hela min dag, vem vet hur länge det håller i sig.


Jag ville bara säga tack. Tack!


10.02.06

Lite typiskt att man ska vakna idag och ha svinont i halsen. Det får bli te hela dagen, borde nog åka in till stan och inhandla lite vitaminer också. Dumt nog kan jag ju inte ta reda på om jag har feber, fast egentligen, det man inte vet har man inte ont av!!

-

Tänkte att en sväng in i duschen kanske skulle hjälpa men nehee.. Det får bli apoteket om en stund, dags att börja knapra strepzil igen då. Känns ju ganska mycket som turkiet, där dom förresten är mycket billigare än här i sverige.

Zizo har lugnt till en början i natt men runt 5 hade han lessnat på att vara snäll kisse och tyckte det var en väldigt bra idé att leka med mina fötter. När det inte gick så gick han ågterigen på mitt huvud. Han fick sova på toan resten av morgonen. När jag öppnade dörren dit runt halv 11 så låg han faktiskt i sin säng där inne. Första gången han legat i den mer än 3 min.

Kör nog på planen som var ändå, håller mig ifrån alkoholen bara. Det brukar liksom inte vara någon bra kombination. Hade ju varit trist att sitta hemma själv lördagen också


10.02.05

Fredagkväll: tvättat hela dagen och borde egentligen hämta den sista omgången som har legat i maskinen ett tag nu. Det är nog bäst jag gör det!!! :S


-


Sådär, plocka in den gör jag nog imorgon. Är för trött!
Det blev utgång igår ändå, jag övervägde mina alternativ och insåg att det var trevligare att gå ut och träffa människor än att sitta hemma själv. Det var en väldigt trevlig tillställning och kanske hjälpte det mitt lite överförfriskade intryck ifrån i tisdags. Igår var en mycket lugnare kväll, även om jag är väldigt dansig och glad av mig utan att ha intagit en endaste droppe alkohol.

Förvirrande föreläsning idag, ibland känner jag att jag inte fattar ett endaste ord av vad föreläsarna säger, det är liksom som ett annat språk för mig. Jag förstår inte varför man måste komplicera alla ord och använda de mest knepiga synonymer som dom kommer på!! Kanske har det med min ovana att göra också, jag hoppas verkligen att så är fallet.

Annars har det varit en lugn dag idag med lite blandade inslag. Har som sagt tvättat i stort sett hela dagen, det finns bara en tvättmaskin som tar minst 1 timma och sen har jag gjort lite saker emellan. Inte så att jag hade tonvis med tvätt, bara en ikeakasse! Väldigt skönt att det är så få som delar på kök/tvättstuga. Vi är bara 8 st som delar varav det verkar som några inte ens bor här på heltid. Gött kött säger jag.

Fick min efterlängtade tv-dosa på posten idag, den glömdes visst hemma under flytten.. oops :) Skönt att kunna byta kanal ifrån soffan eller sängen. Jag fick även den kursboken jag beställt för 365:-!!!! Dyrt satan men denna boken kommer jag ha användning av under hela utbildningen så det fick vara värt det. Känner jag att jag inte har det är det ju bara att sälja den. Den är förövrigt väldigt fin, alldeles rosa.

Pratade med Gunilla, producent jag jobbat med i skövde, och hon undrade om jag skulle på auditionen för Joseph.. det vore verkligen hur kul som helst, saknar verkligen att stå på scen. Hade även velat söka både Fame och High School Musical men det finns liksom inte tid för det. Inte pengar till att pendla fram och tillbaka till skövde heller. Trist men så är livet, man kan inte få allt. Jag måste höra med Sonja om hon har något projekt i gbg som man kanske kan hoppa på. Lite abstinens har man ju.

Imorgon hade jag tänkt mig att ta en promenad här i området för att dels se mig lite omkring och dels motionera lite. Det har ju inte blivit någon överdrift på det området alltså, men nu är snart insparksgrejerna slut och då kan man få lite rutin i vardagen. Funderar fortfarande på vart jag ska skaffa mig gymkort, Linn tränar ju på Sportlife och jag vill gärna gå på hennes pass och får dessutom 30% rabatt så det lutar åt det. Gäller bara att få tummen ur...
Senare på kvällen kommer det lite fina vänner hit och vi sk ha lite mys, kolla melodifestivalen (ja inte vissa som tydligen hatar melodifestivalen :P) och äta pizza och kanske slinker det ner någon öl också. Skippar nog pizzan för att börja lägga ner onyttigheterna. Väldigt bra när man bor själv och lagar min egen mat för då kan jag ju inte skylla på någon annan om jag inte äter så nyttigt.

Funderar på att sätta på en film och slumra inom en snar framtid. Håller tummarna för att zizo är lika trött som jag och inte busar hela natten.


Lyssnar på: Sophie Zelmani - hon gör fin musik den kvinnan

10.02.03

Student på heltid var det ja, här på bloggen har det inte hunnits med så mycket. Är det inte kurslitteratur som ska läsas så är det fester som håller på från morgon till kväll. Men jag klagar absolut inte!!

Det har hänt en hel del den senaste veckan. För en vecka sedan så var jag på hemgång efter en utekväll som blev lite för rolig, fortfarande sovande hemma hos Linn och Hamid på deras soffa. Gullungar förresten som låtit mig sova där. Love you <3
Fredagen åkte jag fram och tillbaka över halva göteborg för att fixa nycklar till bom och lägenhet och sedan rask med tåget hem mot Mariestad för att packa ner mitt liv i kartonger och påsar. En oplanerad myskväll med Kristin Carolina och Linn fick avsluta mitt liv som mariestadsbo.
Upp med tuppen och så begav sig familjen iväg med en kärra så full så att man fick slänga igen dörren snabbt som attan.

Fick liite panik när jag öppnade dörren till jacobs gata 89 och insåg att jag hade förstorat lägenheten med ett antal kvadratmeter. Försökte att förstå hur jag kunde mätt så fel med ögonen :P
In med alla möbler i alla fall och sedan ikea för att spendera pengar. Ca 5000:- gick åt på ikea under helgen och jag tyckte faktiskt jag kom ganska billigt undan. Visst är lägenheten inte helt färdig men absolut bobar. Jag är nöjd som tusan och trivs bra!!

På måndag var det dags för skola och träffa fina classmates. Har fortfarande inte kommit in i hela skoltänket än men jag väntar tålmodigt på att det kommer.
Igår var det fest med stort F och idag är vi trötta. Något som piggade upp var ett blommogram från en fin kvinna i min klass. Hon är ändå 28 år så jag känner att jag kan benämna henne som kvinna. Det var en jättefin blomma med ett kort: Lycka till med nya boendet Kram. Det gjorde min dag!!
Det och att mina fina exkombos var här och lät mig bjuda dom på mat.
Grekisk pyttipanna stod på menyn och avnjöts efter en smärre justering i mitt möblemang. Jag hade nämligen ett alldeles för stort köksbord, det rymdes inte i lägenheten så det fick åka med hem i kärran igen. Jag köpte mig ett nytt, mindre och utvikbart men det används mest som arbetsplats, alltså datorn står på det!! :)

Resten av veckan väntar föreläsningar, läsning av kurslitteratur, melodifestivalenmys hemma hos mig och kanske men bara kanske utgång imorn. Jag är osäker på den sista punkten och får höra mig för om vad det är som gäller känner jag.

För övrigt är jag nöjd med mitt liv, klart att det finns brister här och där men man kan inte få allt. Det är verkligen som en helt ny period i mitt liv har börjat och det är skönt men ändå jobbigt. Det känns som jag måste göra en massa val som kommer att påverka framtiden. Kanske överreagerar jag bara!
Finns vissa saker som inte är helt uppklarade och ärligt talat vet jag inte om de kommer att bli de. Bollen ligger liksom inte i mina händer och jag känner mig ganska maktlös. Tid kanske läker alla sår men för att citera en kär vän så finns smärtan ändå kvar.


Som student är det viktigt att sova, det har jag lärt mig under dessa veckor jag gått här. Jag är inte så bra på de än bara!

favorit just nu - joshua radin

RSS 2.0