10.05.31

klockan 07.00 ringer mitt alarm imorn. varför gör jag såhär mot mig själv? det är ju en bra fråga. ska iväg till UM och ska ända bort till hisingen, därav den tidiga uppgången. men det är nog bra för då när jag väl kommer hem så är det bara att ta tag i tentan. kanoners..

jag är ganska så konfundersam över hur jag kan skriva så bra på ett tangentbord utan att se någonting. är det muskelminnet?
kanske borde skicka in till hjärnkontoret. en annan sak som jag också skulle vilja skicka in dit är varför man ibland börjar skaka. lite konstig fråga men jag ska försöka sätta er in i situationen så kanske ni förstår bättre. om man ligger på sidan och stödjer sig på armbågen ett längre tag, man kan ligga på golvet, i sängen eller lite varstans, så brukar armen till slut börja skaka. varför?
en annan sak jag vill skicka in är, varför kan jag inte sova?


det skulle jag vilja ha svar på.

10.05.30

jag är nog en av världens slarvigaste, men det gör inget.
imorn sätter vi fart med hemtentan och det kommer gå så bra så.

det är ju tokigt att ens egen säng kan skänka så mycket glädje.

10.05.26

är sjukt trött, orkar knappt hålla benen böjda. troligtvis beror det på träningen tidigare idag men också lite sömnbristen från natten innan.
blir nog en tidig kväll ikväll och förhoppningsvis någon film.

all you gotta do is smile and smile

min mage kurrar, men jag har hört att det inte är bra att äta såhär sent så den får fortsätta kurra. har ju dock morötter i kylen men dit är det långt. en morot borde man ju ändå få äta tycker jag.
dessa inlägg, som skrivs även om jag redan har skrivit ett på dagen, brukar oftast vara ganska korta men ikväll känns det som om jag skulle kunna skriva en kortare novell. det bara bubblar ur mig och det känns som det inte finns någon ände på det. kanske borde jag spara lite av denna skrivglädjen till hemtentan. kan tänka mig att den kommer att behövas. jag har nämligen söndag-tisdag på mig, det kändes helt plötsligt väldigt lite! jag får helt enkelt ta med mig datorn till jobbet och skriva där när jag har rast. finns nog ingen annan lösning. jobbigt bara att släpa på böcker och sånt, men det är ett kast jag får stå!

nu har jag kollat på dom sista Glee-avsnitten, ja det kommer väl några fler men dom som ligger ute och är nedladdningsbara. jag bara älskar den serien!

jag har ju lite glömt att berätta om min helg, som för övrigt var ganska så fantastisk. Jobbade onsdag-söndag och i lördags var jag även och kollade på Performing Art Schools Collage, det var dels en hel del dansnummer men även utvalda scener ur musikalerna Kristina Från Duvemåla, Spring Awakening och Nine.
att sitta i publiken och se människorna där uppe slita som djur, visserligen njuta av det men ändå, för att underhålla oss, få visa vad dom kan och vad dom har övat på under det senaste året var hjärtskärande. utan anledning märkte jag under ett av dansnumrena att jag började gråta, min bästa vän stod där uppe, vi som hade samma drömmar, samma mål och tävlade på samma villkor. hon kom in men inte jag, hon fick fortsätta i våra banor men inte jag. jag insåg hur mycket jag saknade det! att pressa sig själv till bristningsgränsen, att få sjunga ut hela sitt hjärta, att få visa att jag är bra på något. det högg mig som en kniv och för ett tag ville jag bara gå därifrån. det blev för mycket för mig, det kunde ju varit jag som stod där uppe. jag hade varit perfekt för det.
det är i dom stunderna jag funderar på vad jag gör på Göteborgs Universitet, studerandes till Socionom. jag ska ju stå på scen, dansa och sjunga hela dagarna i ända. inte sitta på föreläsningar om ekonomins historia eller försöka komma på hur vi skulle kunna eliminera fattigdom. visst är det intressant men är det min dröm?
när man väl snöar in på dessa banorna är det svårt att komma ur, det är nog därför jag helt och fullt oftast säger att jag har lagt det där bakom mig när folk frågar. frågar om när jag ska söka igen, frågar om varför jag plötsligt bytte bana sådär. jag skyller oftast på bristen på jobb, att jag är för familjekär eller att jag inte vill det till 100 %. men innerst inne så tror jag bara att det handlar om feghet. jag är rädd för att bli nekad igen, rädd för att inte duga. igen.

musikal för mig är som en drog. jag blir så lätt beroende så jag hade bestämt mig för att sluta helt. men just nu går ett monster löst inom mig som förr eller senare måste få komma ut. but until then...

all you gotta do is smile and smile.

10.05.25

Bloggtorka på väg, även hemtenta. de två tingen brukar hänga ihop så under de kommande 10 dagarna så lär det inte komma mycket upp här på bloggen. dels så jobbar jag 6 av dessa dagar så när jag inte jobbar måste jag vara jäävligt aktiv. kommer bli många sena nätter och tidiga mornar. jag vill verkligen inte köra på denna tentan.
imorn är det slutseminarium som gäller och det ska bli riktigt roligt. båda grupperna har väldigt bra underlag och nu när jag suttit och småoppponerat på den andra gruppens underlag så tycker jag faktiskt att det är riktigt kul. tacka gudarna för det för den senaste tiden så har skolan verkligen kommit sist, eller ja det gör den väl nu med eftersom jag precis tackade ja till att jobba på fredag. men grejen är att jag har känt att det jag läst inte ens varit särskilt roligt men nu så. kanske kan det bli en ultimat student av mig också någon gång.
kanske inte är så ultimat att ligga i sängen och plugga men längre än så kom jag inte idag, startade dessutom dagen med 2 avsnitt av Glee så det var nog mycket därför också.

min mamma är nyopererad och ligger på sjukhus, tänker på dig lilla mamma <3.

jag funderar på att söka jobb på Sportlife, dom är ute efter en Zumba instruktör och det passet är verkligen grymt kul. men jag funderar på om jag verkligen har tid och ork. som det ser ut just nu så skulle jag nog inte vara särskilt glad över att ha en tid i veckan där jag alltid är bunden till nåt, men å andra sidan så blir det ju att man alltid tränar på jobbet samt att jag får träna gratis på sportlife då = en kostnad mindre i månaden. jag får se, audition är på måndag och tisdag och egentligen är ju det sista jag behöver mindre tid till tentan. just nu lutar det nog åt att jag inte söker. det är allt lite feghet inblandat.

nej nu kanske man borde fixa sig något att äta, det kurrar allt lite i magen.

10.05.22

Sov med dig nu dumma flicka. imorn blir en lång och härlig dag med dejt med Krestin, jobb, Collage och sen kanske avslut på någon mysig uteservering.

SOOOOOV!

ps. speciellt som det blev ca 0 timmars sömn förra natten.

Estelle/Lina

Här är förövrigt en bild på mig som Estelle La Croix - bagerska på Hotell Gasten

10.05.19

Vissa dagar krävs det så lite för att man ska gå runt med ett ständigt leende på läpparna. Det bubblar liksom inom mig och allt känns bara lätt. Idag är en sån dag, eller så är det så att många bäckar små. Till och börja med så hade vi grupparbete, vilket skulle kunna vara väldigt ångestladdat och bara jobbigt, speciellt när det är supersoligt ute och man egentligen vill ligga på en filt i gräset. Men min grupp är väldigt bra och vi har kul tillsammans. Vi är även produktiva och det som vi faktiskt kommer fram till makes sense, very much. Vi var hemma hos Josefin idag och då bjöds det på linssoppa med kikärtsbröd. Väldigt gott men som om det inte var nog med det så hade människan bakat banankaka. Så gott!!
Efter grupparbete begav jag mig hemåt och hade väl egentligen tänkt mig att vila lite inför jobbet men det slutade med att jag städade och plockade i lägenheten, dansandes till Michael Jackson. Att jobba är alltid trevligt och människorna där gör mig glad! Att sedan promenera hem sjungandes med månen gjorde nog sitt. Vasastan, Haga och till och med porrgatan Andra Lång fick sig ett smakprov på kvällssjungning.
Om jag blundade och bara kände efter kunde det till och med kännas som när man gick genom alanya en sen kväll förra året. Ljuset, värmen, klibbigheten och atmosfären var ungefär det samma. Fina minnen strömmar genom mig och då passar det ypperligt att sjunga lite. Släppa lös lite känslor. Det var inte så att jag gick och drog av värsta powerballaden i full belting utan lite mer finstämd sång a la Melissa Horn typ. Som för övrigt kommer till Hultsfred och jag är väldigt sugen på att se henne.

Att dessutom komma hem till en inte lika fullt kaotisk lägenhet var också väldigt skönt och snart så har jag fått undan alla mina kläder. Jag har fått stoppa några i en av korgarna men så får det vara! Snart kanske man kan ta hem folk hit också :)

Ikväll gör det inget att spotify hänger sig eller att min dator får krupp ibland av ingenting, ikväll andas jag långt ner i magen och mår bara bra!

10.05.18

Är lagom seg just nu och ser väl inte så värst mkt fram emot att stoppa ner huvudet i böckerna. Men det måste göras för om ca en vecka får vi ut hemtentan och i nuläget ser det inte ljust ut. Jag tog nog sommarlov ungefär i mitten i april, när jag började jobba på Gasten. Konstigt nog har jag ändå hängt med bra på vad som sagt och skrivits, jag har ju gått på föreläsningarna. Men helst av allt vill jag bara ha lov och kunna ägna mig helt åt att jobba, träna och umgås med människor igen. Det känns som att det var ett tag sen man gjorde det nu.

Har precis tagit ut den sista plåten med muffins ur ugnen, blev lite mer än vad jag räknat med men det gör väl inget. Man kan inte få för mkt av det goda, fast för mkt smet kan man nog äta. Mår lite illa nu!
Tror att det blir runt 50 st så det ska nog räcka till jobbet imorn :)


Innan bakningen så var jag iväg och tränade och provade för första gången idag både Zumba och BodyJam. Zumba var grymt kul och jag hade sån energi efteråt att jag bestämde mig för att gå på BodyJam efteråt. 2 timmars dans lär nog kännas imorn men det var underbart att få snöra på sig dansskorna igen. Dom har stått oanvända i ca ett år. Längtar nåt enormt mycket efter att få börja ta klasser igen men är lite nervös inför det. Får alltid prestationsångest på ett eller annat sätt men det är väl bara att strunta i det. Finns ju inte mkt jag kan göra åt det liksom. Baletten känns väl lite mer ångestladdat än jazzen men vi får väl se. Hoppas bara att dom ligger på såna tider så det inte krockar med jobb. Ska ju ändå jobba ända fram tills mitten av oktober.
BodyJamen idag sög förresten, intruktören var kass och sen så kändes väl den stilen inte som något som föll mig i smaken. Men nu har jag ju prövat det i alla fall.

Resten av veckan är det jobb och grupparbete som gäller. Imorn ska vi träffas hemma hos Josefin och försöka skriva klart resten på fattigdomsarbetet. Jag är väl inte helt säker på att vi hinner men innan veckan är slut så måste det vara färdigt så vore skönt om vi fick klart det imorn.

Är för övrigt inne i en period där jag funderar mkt på mina livsval, eller mest på valet att börja studera nu och mitt val av yrke. Att stå på scen lockar så himla mycket men även att ge sig ut att resa. Bara dra iväg själv utan någon trygghet är något som jag väldigt gärna skulle vilja. Speciellt nu när man inte har något som håller en kvar här hemma. En av anledningarna till att jag funderar såhär nu är väl att jag känner att det är försent sen när jag väl är färdigutbildad, vilket egentligen kanske är en dum tanke eftersom jag bara då är 24 och det är ingen ålder egentligen. Men sen så är jag en sån som oroar mig av naturen och tänker att då borde jag ha träffat mannen i mitt liv, hur ska man annars hinna skaffa barn och gifta sig innan man är 30??

Annars saknar jag mina syskon väldigt mycket.

ps. och funderar på en ny tatuering!

10.05.17

Är sjukt seg efter helgens jobb, festande och karusellåkande. Vaknade väl ungefär vid 9 men bestämde mig inte för att gå upp förräns vid 12. Ibland är det hårt att vara student :P
För att utvärdera veckan som varit så måste jag bara säga att jag är sjukt glad över mitt nya jobb. Över människorna som jobbar där och över att jag kommer ha fullt upp hela sommaren. Och framför allt för att jag får pengar! I lördags kväll var det utgång som stod på schemat efter måånga timmars arbete, det blev en CRAZY night med shotts, dricka av olika slag och en alldeles egen variant av jag-har-aldrig mellan mig och mitt nyfunna hjärtegull Jonathan! Var har DU varit hela mitt liv min vän??
Har även gått med i bakgruppen på jobbet så denna veckan står det på mitt bord att baka ungefär 40 muffins. Blir nog imorn efter semenariet kan jag tänka mig. Gick mest med för att jag ändå har en massa ingredienser hemma, från baket förra veckan, och de kommer nog inte användas så flitigt annars. Denna gången ska jag använda elvispen från början.

Idag ska jag bli sådär huslig igen, tvätta diska laga mat och städa är det som gäller. sen ska jag hinna med och träna också. en dag där det är fullt upp alltså. I LIKE!

Oj då, nu börjar min tvätttid om 6 minuter, bäst att dra. Måste ju lokalisera vart tvättstugan ligger.. :D

10.05.14

kokar för tillfället. man kan inte bara låtsas som om att det inte betydde någonting, man kan inte bara glömma att det som fanns var något speciellt. men minst av allt kan man inte vara så oärlig. har allt bara varit lögner ifrån början?
ibland överraskar människor en, ibland till det posetiva men ganska ofta till det negativa. jag vill inte döma någon innan jag vet hur det ligger till men just nu känns det som om det står skrivet i din panna. antingen har du prentat in det själv för att visa mig att du har det så jävla bra, men så kan det ju också vara så att du för första gången är kär. grattis i såna fall!

dra åt helvete!



-jag tar steget ur vår sista dans-

10.05.13

idag vill jag bara vara tyst, vira halsdukar och sjalar flera varv  runt min hals, dricka te och ligga nerbäddad i en gossig soffa med film på film rullandes på en tv. istället ska jag snart gå och laga mig lite lunch, jobba inne i ett mörkt hus, dock med trevliga kollegor, spöka för människor och sluta dödstrött 23.30. undra hur vagnarna går nu när det är röd dag. det återstår att se.
för att inte få mer ont i halsen så dricker jag kopiösa mängder med vatten och knaprar bafucin så det står härliga till. inte för att jag tycker dom smakar särskilt gott, jag tycker mer att dom lämnar en knepig eftersmak i munnen men dom lindrar i alla fall ett litet tag.
men man får göra det bästa av situationen som är. att vara lite sjuk har ingen dött av, och det tänker inte jag heller göra.

något som dock tar knäcken på mig är min träninsvärk.. igår när jag skulle och träna insåg jag att jag hade åkt till fel gym. det finns ju så många sportlife runt omkring och jag antog snällt att jag hade bokat mig på det närmaste men så var inte fallet. jaja då var det bara att slå några rundor i gymet. därav min grymma träningsvärk! och sånt blir jag nästan mer ynklig av än att vara sjuk.

dags att laga lunch.

spårvagnen

på spårvagnen hem satt det en kvinna som nästan spydde för att någon tydligen boffade i vagnen, en full gammal gubbe som fick sammanlagt 4 tjejer att flytta på sig för att han påstod att det var hans plats, ett gäng med utländska tjejer som ville att jag skulle ta kort på dom. det var dom människorna som utmärkte sig mest.
på språrvagnen skulle jag nog kunna sitta i flera timmar och bara studera människorna, med skräckblandat intresse. där finns den typiska överklasskillen med den rätta frisyren, tuggumit i munnen och skorna är fläckfria, vi har även den bohemiska tjejen med tygpåse till väska och piercingar lite varstans i ansiktet.
jag brukar själv vara ganska passiv passagerare, men egentligen skulle jag vilja att deras livshistorier stod skrivna i pannan. jag vill veta vad dom varit med om, hur deras liv har sett ut och vad dom just nu önskar sig mest av allt. vart är dom påväg, både i livet och vilken hållplats dom ska gå av vid.

häromdagen hade jag en lustig spårvagnsresa, det var när jag skulle åka och käka lunch med Fröken Berg i söndags. lite sådär småbakis så sitter jag vid centralstationen och väntar in vagnen som jag ska ta och mitt i en stor jäspning kommer det en liten kufisk kille fram och kommenterar just min stora jäspning. han slår sig ner, innanför den svenska kom-inte-för-nära-mig-gränsen och jag förklarar att det är bristen på sömn som är orsaken. varpå han berättar att han har svårt att sova, mestadels på grund av sin depression. vi fortsätter prata om diverse saker och sen kommer vagnen. han ska tydligen med samma för han skulle iväg och skejta. ja han kom bärandes på ett gitarrfodral och en skejtboard. udda kombo!
väl inne på vagnen frågar han, Robert tror jag han hette, om jag har facebook och ber sen om mitt namn. han hade ingen penna så han gav mig sitt lite mer ovanliga namn och bad mig lägga till honom.
vi fortsätter att prata och när vi klivit av, vid samma hållplats, så säger vi hejdå och han gör sådär som fransmännen gör, pussar mig på båda kinderna.

människor är intressanta!

10.05.12

ska snart iväg och träna såhär på morgonkvisten. vissa har säkert varit uppe i flera timmar men för mig är det fortfarande morgon. idag står bodypump på schemat, dags att bli lite stark.
efter gymet bär det av in i mörkret där jag stannar tills lördag, eller ja söndag mer eftersom jag slutar 23.30 på lördag. blir nog utgång efter det, dels så ska alla gastar till stage men sen är ryktet att det ska vara gårdsfest här med band och sånt. kanske kan kombineras..

igår hade vi grupparbete och jag måste nog säga att vi har lätt den bästa gruppen i klassen. nu menar jag inte bäst i den bemärkelsen att vi är dom absolut smartaste osv utan den roligaste gruppen. hade kramp i magen efter allt skratt igår, det bästa var ändå Josefins hormonsprut. Hahahha humor i hög klass!!
mina muffins gick hem också, roligt roligt!

på söndag är det faktiskt också liseberg som gäller men inte som gast, jag och Martin ska hänga där hela dagen och han ska döö.. han har aldrig åkt berg-och-dal-bana förut så nu jävlar. sen ska vi ju självklart se på Erik Grönwall på stora scenen.

nej nu måste jag skynda mig.
chippohej!

10.05.09

Vaknade precis, trodde att jag hade sovit ett helt dygn. Fick lite sådär smått panik över att ha missat skola och träning osv, men insåg ganska snabbt att så inte var fallet. Hade bara sovit i ca 5 timmar, välbehövligt för att återställa sömnbalansen och även för min bakfylla. Som är puts väck nu! I Like.
När man bor själv så gör det liksom inget att en dag går helt till spillo för att man sover bort den, det finns ingen som kan klaga.
Anledningen till bakfylla var en spontan och trevlig ute kväll med Tobbe och Sebbe samt några vännner till dom efter jobbet. Sådär helt oplanerat satte vi oss på The Queen och där satt vi till stängning. Sen hem och sova för att sedan gå upp och käka helt underbar brunch med Fröken Berg! Fy tusan, det måste göras om säger jag bara.. Det fanns allt ifrån minimuffins till hamburgare till egg benedict och fruktsallad. Fick det i födelsedagspresent och var såå nöjd. Men mätt blev man.
Efter det så blev det sängen med datorn i knäet och svtplay tills jag somnade.

nu är jag vrålhungrig och det blir nog mat på det!
undra bara hur jag kommer kunna somna ikväll, har ju ändå sovit ett antal timmar på dagen.
den som lever får se.

/ L

10.05.08

okej, kanske inte så roligt längre.

nu - i med öronpropparna och ner i sängen.

10.05.06

Det krampar sådär lite härligt i den nedre delen av magen, jag gillart. De flesta kvinnor, ja tydligen är jag en kvinna, avskyr när den där känslan liksom kryper på en men jag drar alltid en suck av lättnad.
Även om jag vet att det är inget att oroa sig över men när det går uppemot sådär 40 dagar emellan, då börjar det snurra i skallen på mig och ibland överväger jag att det här med jungfrufödsel kanske är något som existerar ändå.
Nu väntar jag i alla fall med spänning eftersom det även denna gången är ungefär 41 dagar som gått sedan sist!

Det finns så många saker jag vill göra, imorn till exempel vill jag gå på Jonas Gardell men jag hittade ingen att gå med så då fick den idén gå i stöpet. Jag vill gå och se på Magnus Betnér den 16:e men då ska jag samtidigt gå med en kompis på liseberg, samtidigt den dagen så vill jag gå i regnbågsparaden för att visa mitt stöd för HBT-personer. Sen ska Sanna föreläsa någon dag den helgen också.

Förutom allt det så ska jag jobba ungefär 75% plus plugga 100% resten av terminen så det kommer inte hinnas med så mkt mer än det. Men jag är ganska nöjd med det. I skolan får jag umgås med trevliga människor och förhoppningsvis lyssna på intressanta föreläsningar, på jobbet får jag skrämma skiten ur folk (trodde inte jag skulle gilla det så mkt som jag gör) samt även där hänga med sjukt nice folk. Jag älskar att träffa nytt folk, nya intryck love it.
Resten av terminen btw, vi har sista föreläsningen på måndag, sen är det bara grupparbeten, seminarium, slutseminarium och hemtenta kvar. Vete tusan hur det går men skam den som ger sig. Jag tänker sikta högt så får vi se vart jag landar. Förhoppningsvis med båda fötterna på jorden.

Jag börjar komma iordning mer och mer i lägenheten, nu ser det bara ut som en stökig lägenhet istället för en kaotisk :) Jag har förpassat mina käraste ägodelar, skorna, i en stoor gekås-kasse i ett skåp ovanför min garderob. Är ändå nöjd att jag fick plats med dom över huvud taget. Skickade iväg mina flyttkort idag, plus lite andra saker som jag skulle lägga på lådan. Jag gillar att skicka saker på posten, det känns så personligt.
Jag har redan börjat planera mitt nästa handskrivna brev, men det ska inte skickas förräns till jul, om ens då. Konturerna börjar liksom suddas ut, valet blir mer och mer mitt. Hålla kvar eller låta det rinna iväg. Den som lever får se. Inget är skrivet i sten och även om det vore det så kan man skriva om. Sätt en punkt för tusan liksom. En god vän sa en gång till mig att du är som en punkt i mitt liv. Det kan vara en punkt för en relation, och det kan också vara punkt för en era och början på en ny i den relationen. Jag fick aldrig reda på vad jag var för slags punkt.

Nej nu är det dags att sova lite, det är en dag imorn också.

10.05.02

Är sjukt trött. Har jobbat sen 13.30 och på det så blev det inte så värst mkt sömn natten till idag. Det har väl en tendens att bli så när en fyller år.
Jag hade en fin dag och vänner runt omkring mig som förgyllde kvällen så det kunde inte bli bättre.

Snart har jag tänkt att ta tag i mig själv, dels med bloggandet och med studier osv. Kanske blir det imorn. Då har jag i alla fall som plan att allt ska vara upppackat, kanske inte på sin rätta plats men i alla fall uppe ur lådorna.

Ikväll vankas det nog film och sängen. snarast!

RSS 2.0